Ako podporiť imunitu

V chladných a mrazivých mesiacoch si musíme dávať pozor na svoje telo, keďže v lete skonzumujeme oveľa viac ovocia a zeleniny, do tela prijímame viac tekutín a blahodárne účinky slnečných lúčov pomáhajú udržiavať zásoby na potrebnej úrovni.

 

V našom článku sme zhromaždili štyri posilňovače imunity, ktoré možno pravidelne užívať, aby pomohli dobiť zásoby nášho tela aj v sivých, chladných zimných dňoch.

 

1) Esenciálne oleje

 

Zima je pre mnohých synonymom kašľa, kýchania, kataru a nádchy, ktoré môžu spôsobiť vážne zdravotné problémy, ak im včas nevenujeme pozornosť. Pred objavením príznakov sa určite odporúča použiť prírodné éterické oleje, ktoré majú antiseptické a protizápalové účinky.  Oreganový olej je prírodné antibiotikum. V prípade éterických olejov je však najdôležitejšie používať na liečebné účely len 100% čisté esenciálne oleje.

To môže byť napríklad Zane Hellas Super 100 oreganový olej. Zmierňuje kašeľupokojuje žalúdok a svaly črievnapomáha tráveniu. Môže zabrániť vzniku mnohých ochorení, ako sú napríklad chronické zápaly a nádorové ochorenia. Pri chronických zápaloch, vysokom krvnom tlaku a cholesterole, ako aj pri srdcových problémoch sa odporúča užívať ho denne.Možno ho použiť pri alergiizápale kĺbovosteoartrózereumatických zápaloch a na zmiernenie bolesti. Ďalej pri astme, prechladnutí, bronchitíde, chrípke. Je účinný proti bakteriálnym a parazitickým ochoreniam, plesňovým ochoreniam nôh a nechtov. Môžeme ho používať pri problémoch trávenia, kandidóze, zápale hrubého čreva, hnačke, na bolesti hlavy spôsobené migrénou, bolesti svalov, chrbta, tlmenie bolesti pri uhryznutiach hmyzom, včelami, pri ochoreniach ďasien.

 super100

 2) Bylinky

 

V chladnom a sychravom období odvary z jednotlivých rastlín poskytujú nielen príjemný pocit, ale majú aj liečivé účinky. Naši starí rodičia si v zimných mesiacoch často pripravovali čaj z harmančeka či orechového listu, no príroda obsahuje aj mnohé iné bylinky.

Príkladom je lipový kvet, ktorý nielen zmierňuje prejavy nádchy, ale môže sa výrazne podieľať aj na prevencii. Jedna z našich najznámejších bylín, mäta pieporná, dokáže na jednej strane znížiť horúčku, odporúča sa aj pri zápale priedušiek, angíne či chrípke.

Ďumbier zohral významnú úlohu pri liečbe chorôb už v tradičnej čínskej medicíne a v ajurvédskej medicíne, ktorá má tisícročnú históriu. Predpokladá sa, že koreň zázvoru pomáha harmonizovať telo a dušu a je zložkou, ktorá vytvára rovnováhu. Z hľadiska liečivého účinku ide o najstaršiu používanú rastlinu, ktorá má výborné vlastnosti na posilnenie imunity. Vo výživovom doplnku Life spirit Humin kapsuliach nájdete okrem spomínaného zázvoru aj iné vitamíny posilňujúce imunitu.

Kurkuma je veľmi účinná antioxidačná bylina. Pomáha minimalizovať zápaly a bolesti svalov v tele a zároveň podporuje regeneračné procesy organizmu. Posilňuje imunitný systém, riedi krv, zlepšuje krvný obeh. Používala sa už odpradávna v ajurvédskej medicíne a jej blahodárné účinky sú vedecky dokázané.  

Prisma Natural Cúrcuma - Výťažok z kurkumy (95% kurkumínu) + Mangán je špeciálny inovatívny extrakt z kurkumy so zvýšenou absorpčnou schopnosťou s patentovanou účinnou zložkou Cursol®, 95% štandardizovaný extrakt kurkumínu. Cursol® obsahuje dobre rozpustný výťažok z kurkumy, má silný protizápalový účinok. Táto formula sa ľahšie rozpúšťa, lepšie sa vstrebáva a dostáva do krvi a tkanív, disponuje lepšou biologickou dostupnosťou ako klasické kurkumínové produkty.

 

3) Vitamíny D3

 

Počas zimy sa, žiaľ, nie vždy do nášho tela dostane slnečné svetlo, ktoré má toľko pozitívnych účinkov a preto je dôležité ho pre naše telo nahrádzať.

Vitamín D3 je životne dôležitý prvok pre správne fungovanie imunitného systému a vstrebávanie vápnika. Vitamín D aktivuje imunitný systém, podporuje obranyschopnosť organizmu a jeho užívanie má na náš organizmus mnoho pozitívnych účinkov. Okrem toho je dôležité spomenúť aj vitamín K2, ktorý je nevyhnutným faktorom pri využití vitamínu D3.

Pohodlné vstrebávanie oboch vitamínov je možné dosiahnuť napríklad pomocou tekutého doplnku v kvapkách Life Spirit DEKA alebo Essential D3. Formula kvapiek Essential vitamin D3, ktorý obsahuje aj vitamín E, je prípravok na báze olivového oleja, takže je pre telo ľahšie použiteľný.

Späť do obchodu