Granátové jablko v koncentráte: jedinečný antioxidant pre vaše zdravie

Granátové jablko – ovocie, ktoré sa po celé stáročia pestuje v Indii, Ázii, Stredomorí a v tropických oblastiach našej Zeme. V dávnych dobách bolo symbolom plodnosti, je častokrát zobrazované na umeleckých dielach známych maliarov. Vždy malo a aj má špeciálne postavenie v jedálnom lístku, práve vďaka svojim ozdravným účinkom.

Granátové jablko je okrúhly červený plod v tvrdej šupke. Vo vnútri je to šťavnaté, sladké ovocie s jadierkami, ktoré sú pevne zabalené v bielej dužine. Konzumujú sa práve tie šťavnaté, chrumkavé sýtočervené jadierka, ktoré sa vylúpnu z dužiny.

Obsah vitamínov v granátovom jablku

Granátové jablká majú nízky obsah kalórií a tuku, ale vysoký obsah vlákniny, vitamínov a minerálov. Považuje sa za superpotravinu. Obsahuje totiž veľké množstvo antioxidantov (viac než sa nachádza v zelenom čaji). Antioxidanty sú látky, ktoré pomáhajú nášmu telu bojovať s voľnými radikálmi, aby nedochádzalo k poškodzovaniu buniek. Možno vás to prekvapí, ale granátové jablká obsahujú dokonca aj bielkoviny, takže majú aj istú nezanedbateľnú nutričnú hodnotu.

Antioxidanty pomáhajú nášmu organizmu, hlavne imunitnému systému udržiavať nebezpečné voľné radikály v rovnováhe. Majú protizápalové a stabilizačné účinky. Chránia naše srdce, mozog, cievny systém, vylučovaciu sústavu a tráviacu sústavu. Granátové jablko môže mať aj protirakovinové účinky, podporuje vytrvalosť pri cvičení, regeneráciu svalov, výživové látky, ktoré obsahuje, bojujú proti škodlivým baktériám a udržiavajú hormonálnu sústavu v rovnováhe.

Z granátového jablka sa používa predovšetkým šťava, z ktorej sa robí množstvo kokteilov a džúsov. Najznámejším nápojom je orientálny nealkoholický šerbet. Obľúbený je však aj sirup grenadína, ktorý sa často leje do kokteilov. Jadierka granátového jablka sa pridávajú do šalátov. Dodávajú im sviežu a sladko-kyslú príchuť.

100 % koncentrát z granátového jablka pre podporu zdravia

Keď si kúpite čerstvé granátové jablko, chráňte ho doma pred priamym slnečným žiarením. Najlepšie je uchovávať ho na chladnom a suchom mieste. Alebo ho môžete skladovať v chladničke až dva mesiace. Ak však chcete dodávať vášmu telu podporné látky z granátového jablka pravidelne, siahnite po 100 % koncentráte z granátového jablka Doganay. Je to prírodný produkt, vyrobený z kyslých granátových jabĺk stredomorskej oblasti. 1 000 g koncentrátu sa vyrába až zo 16 kilogramov granátových jabĺk. Jedna, max. dve polievkové lyžice denne vám zabezpečia dostatočný príjem dôležitých antioxidantov a výživových látok na dlhý čas.

1408-1_doganay-granatalma-koncentratum-1000g2 (1)

Späť do obchodu