Výživový doplnok Life Spirit Serrapeptase SOD kapsuly 90 ks

Čo je Serrapeptidáza?

Serrapeptidáza je vysoko účinný prírodný enzým degradujúci proteín a fibrín. Pôvodne bol zistený u nepatogénnej baktérie Serratia marcescens žijúcej ako symbiont v tráviacom trakte húsenice priadky morušovej .

 

V iných zdrojoch sa uvádza aj pod názvami serrapeptidáza, serrapeptáza, serratio-peptidáza a dokonca aj enzým priadky morušovej a enzým Serratia.

 

Kapsuly výživového doplnku Life Spirit Serrapeptidase - SOD sú inovatívne, zdravie podporujúce, bezpečné vyvinuté na základe aktuálnych vedeckých odporúčaní, v ktorej je serrapeptidáza kombinovaná s ďalšími enzýmami (glukózooxidáza, superoxiddismutáza) pre maximálny účinok.

 

Japonskí vedci preukázali, že enzým serrapeptidáza sa absorbuje z črevného traktu v aktívnej forme a môže byť detekovaný v krvnom obehu počas 30-120 minút. Japonskí vedci tiež potvrdili, že enzým serrapeptidáza je obohatený v tkanivách vykazujúcich zápal.

 

 

 

O fyziologických účinkoch zložiek Life Spirit Serrapeptidase - SOD kapsúl

 

Enzým serrapeptidáza sa používa aj vo všeobecnej chirurgii, traumatológii a ortopédii, otolaryngológii, gynekológii, ústno čeľustnej chirurgii a stomatológii na zmiernenie zápalu. Zvyšuje účinnosť antibiotík v boji proti bakteriálnym infekciám. Hoci molekulárne detaily jeho účinkov nie sú celkom jasné, jeho účinky presvedčivo poznáme z dlhoročnej lekárskej praxe a štúdií. Pomáha obnoviť zdravý stav rozkladom materiálov poškodených alebo odumretých tkanív, zápalu a zápalovej tekutiny. Jeho protizápalový účinok bol preukázaný pri otorinolaryngitíde, osteoartritických a ortopedických ochoreniach. Doplnený o jeho účinok na zníženie zápalového edému, prispieva k zníženiu bolesti spôsobenej zápalom. Prispieva k jeho tlmiacemu účinku odbúravaním histamínu, bradykinínu a serotonínu, ktoré sú (aj) zodpovedné za vznik bolesti. Jeho priaznivý účinok bol preukázaný aj pri zápalových opuchoch prsníkov. Jeho komplexný protizápalový a edém znižujúci účinok je účinný aj pri infekciách horných dýchacích ciest.

 

80% známych patogénnych baktérií okolo seba vytvára biofilm, ktorý ich ako štít chráni pred antibiotikami a protilátkami a maskuje ich pred imunitnými bunkami. Serrapeptidáza rozpúšťa tento biofilm. Baktériu teda sama o sebe nezničí, no robí ju zraniteľnejšou voči antibiotiku, ale aj imunitnému systému (antibakteriálny, protiinfekčný účinok).

 

Fibrín je vo vode nerozpustný proteín s vláknitou štruktúrou, ktorý sa objavuje v krvi v mieste poškodenia cievnej steny pri zrážaní krvi a tvorbe krvných zrazenín. To iniciuje zrážanie krvi a tvorbu krvných zrazenín. Enzým serrapeptidáza môže rozpúšťať fibrín. Je teda vhodný aj na rozpúšťanie už vzniknutých a nie veľmi starých krvných zrazenín. Tento efekt sa využíva v cievnej chirurgii.

 

Enzým glukózooxidáza okrem tvorby takzvaných superoxidových radikálov rozkladá dextrózu. Superoxidový radikál telo používa na likvidáciu cudzích baktérií a vírusov. Glukózaoxidáza tak pôsobí antibakteriálne a antivírusovo. S dobrými výsledkami sa používa lokálne pri infekciách horných dýchacích ciest. Enzým superoxiddismutáza v tele udržuje superoxidový radikál pod kontrolou.

 

Enzým superoxiddismutáza (SOD) je najzákladnejším prvkom vlastného antioxidačného obranného systému organizmu. Počas metabolizmu, všade tam, kde sa používa kyslík, vzniká aj silný voľný radikál, superoxid. Enzým SOD je potrebný na rozklad nadbytočného superoxidového radikálu. SOD sa delí do troch kategórií podľa miesta výskytu: aktívna SOD-1 v bunke v cytoplazme; SOD-2 v mitochondriách a SOD-3 v medzibunkovom priestore. Enzýmy SOD udržujú v tele rovnováhu voľných radikálov a antioxidantov. Narušenie tejto rovnováhy v prospech škodlivých voľných radikálov sa nazýva oxidačný stres. Oxidačný stres môže poškodiť akýkoľvek typ bunky a tkaniva. Oxidačnému stresu sa v súčasnosti pripisuje úloha pri rozvoji chronického (degeneratívna artritída, cukrovka, poruchy metabolizmu lipidov, ateroskleróza, vysoký krvný tlak a jeho srdcové komplikácie, Alzheimerova choroba a Parkinsonova choroba) a akútnych (rakovinové mutácie v dôsledku DNA poškodenia)ochorení. Oxidačný stres preukázateľne urýchľuje a zohráva úlohu pri starnutí buniek a celého organizmu. Enzým SOD prispievana udržaniu zdravia všetkých buniek a tkanív. Nepriamo môžeme povedať, že spomaľuje procesy starnutia organizmu, udržuje kardiovaskulárny systém, pôsobí protizápalovo a chráni pred mutáciami.

 

Aktívna zložka
V 1 kapsuli NRV%/ 1 kapsula V 2 kapsuliach NRV%/ 2 kapsule V 3 kapsuliach NRV%/ 3 kapsule
Serrapeptidázový enzým 30.000 DU NA 60.000 DU NA 90.000 DU NA
Enzým glukózooxidáza 1500 DU NA 3000 DU NA 4500 DU NA
Enzým superoxiddismutáza 50 DU NA 100 DU NA 150 DU NA

 

 

NRV % =  percento referenčnej hodnoty odporúčanej na pokrytie dennej dávky pre dospelých

 

NA = neuplatňuje sa; referenčná hodnota odporúčaná na dennú spotrebu nie je oficiálne definovaná

DU = enzýmová jednotka; tráviaca jednotka

 

Číslo certifikácie OGYI: 29978/2022 (Evidenčné číslo: OGYÉI/53118-1/2022.)

 

Späť do obchodu