Slovník pojmov

A K L P S

Apigenín

Apigenín je látka patriaca do rodiny flavonoidov, blahodarne pôsobí na zdravie buniek. Nachádza sa v mnohých rastlinách a zelenine: napr. v petržlene, zeleri, špenáte či v harmančeku lekárskom. Vďaka svojmu protinádorovému a…

Karvakrol

Karvakrol je terpénová zlúčenina, fenolový derivát disponujúci silným dezinfekčným a antimikrobiálnym účinkom. Jeho nízka toxicita spoločne s príjemnou chuťou a vôňou ho predurčujú ako potravinové aditívum na ochranu proti bakteriálnej…

Kolagén

Kolagén je bielkovina, ktorá nie je rozpustná vo vode. Názov pochádza z gréckeho slova „kolla“, čo znamená lepidlo. Kolagén je základný stavebný prvok v našom tele, funguje ako spojivo v kostiach, väzivách, kĺboch, pokožke, ale aj…

L-askorbát

L-askorbát tiež známy ako kyselina askorbová. Je to významná látka, pretože ide o vitamín - konkrétne vitamín C a antioxidant. Je dôležitý pre rast, vývoj a opravu všetkých telesných tkanív. Takisto sa používa ako prídavná…

Laktoferín

Laktoferín je multifunkčný proteín, nazývaný aj nachádzajúci sa v mnohých biologických sekrétoch, vrátane mlieka. Má vlastnosti viažuce/prenášajúce železo, antibakteriálne, antivírusové, protiplesňové a protizápalové vlastnosti. Laktoferín je…

Pestrec mariánsky

Pestrec mariánsky je rastlina s nápadnými ostnatými listami, s ružovým kvetom, ktorej domovom sú pôvodne kamenisté a suché pôdy v Stredomorí, Ázii a na Kanárskych ostrovoch. Obsahuje liečivú látku silymarín. Mleté semená pestreca…

Serapeptáza

Serapeptáza je prírodný enzým, ktorý produkuje baktéria v črevnom trakte priadky morušovej na to, aby rozložila kuklu a priadka z nej mohla vyletieť. Ide o chemický proces – serapeptáza je zodpovedná za štiepenie proteínov na…

7 položiek celkom
Späť do obchodu